Klipp og klapp 33

Ronnie Johanson klipper og klapper

Åpent brev til teologisk sakkyndig

Blant kristne pågår det for tiden en debatt om hvorvidt de og muslimene egentlig tror på den samme gud. Kristne som sier nei, peker på at Gud har en sønn, men i Koranen står det vitterlig at «Gud har ikke lagt seg til barn».

Dette er en sak vi ateister ikke bør mene noe om. Når man ikke tror på noen gud, tror man hverken at den har familie eller at den ikke har det.

Jeg merker meg imidlertid følgende credo fra teologen Eivind Gjerde i avisen Dagen 29. juli: «Jesus Kristus som Guds Sønn døde på korset under Guds Fars vrede» står det. Guds far? Han må vel være bestefaren til Guds sønn?

Antagelig prøver Gjerde bare å få med i samme setning at Gud er faren til Jesus, samtidig som Jesus selv er Gud. Dermed er guden både sin egen sønn og sin egen far, så vidt jeg skjønner. Men sånt må man nok ha studert teologi i noen år for å skjønne.

Saken oversendes sakkyndige teologer til nærmere utredning.

Religion og annen overtro

Når de kristnes hovedorgan Vårt Land skriver om overtro, skulle man kanskje vente at de ser det irrasjonelle i hvert fall når det gjelder annen overtro enn sin egen. Men i en helsides artikkel om «helende krystaller» er de mest opptatt av kritikkverdige forhold under produksjonen.

De kommer så vidt inn på hvorvidt steinene holder det som loves: «Har du denne, skal du bli rik. Har du denne, skal du bli beskyttet». Fullt så enkelt er det ikke, forteller en dame som selger dem i butikken Shangri-La. For «man må jobbe med dem, drive med energiarbeid og bruke dem i dagliglivet på de områder steinenes egenskaper kan være gunstig for personlig utvikling.»

Avisens journalist stiller ikke spørsmål ved hvordan en stein kan ha slike egenskaper.

Kilde:
Vårt Land 14 08 2021

Pirrende overskrifter

Også kristelige aviser har begynt å satse på sex som blikkfang. Til og med det meget pyntelige organ Dagen, som melder:

Pinsemenighetene bedre enn sitt homo-rykte

«Går det rykter om at det skal kry av homofile i pinsebevegelsen?» tenkte en leser som meg. Her var det fristende å holde seg til velprøvd journalistisk metode: Sjekk aldri en god sak! (Sjekk viste at det dreide seg om et intervju med en homofil pinsevenn. Samtidig lære jeg et nytt ord: «samkjønnstiltrekning».)

Til sist en nyhet som Vårt Land anser som såpass sensasjonell at de slår den opp øverst på førstesiden:

Studie: Religiøse har bedre sexliv enn ikke-religiøse

Endelig enn god grunn til å bli religiøs, sier nå vi.

Kilder:
Dagen 2. august 2021

Vårt Land 28. juli 2021


Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *