Klipp og klapp 49

Ronnie Johanson klipper og klapper

Kristen dating gått ut på dato?

Norges mest kristelige dagsavis, Dagen, skrev nylig om den amerikanske idrettsstjernen Lori Susan Jones: «Hun er en tydelig kristen og har blant annet sagt offentlig at hun venter med sex til ekteskapet. Men noe ekteskap har det foreløpig ikke blitt på 39-åringen.» Neste avsnitt har overskriften

I FERD MED Å MISTE TROEN

Men leserne blir raskt beroliget: Det var ikke verre enn at hun er i ferd med å miste troen på å finne en mann hun kan dele livet med.

At hun for ti år siden fortalte offentlig om sitt ønske om å vente med sex, ser hun i dag som en tabbe. «Det ødela alle dater jeg var på. Jeg hadde ikke en sjanse lenger» sier hun i et intervju.

Kilde:
Dagen 21. mai 2022

Statskupp?

Nok en overskrift i avisen Dagen, og denne gang satte jeg morgenkaffen i vrangstrupen:

FAMILIEN SÆLE HAR TATT KONTROLL OVER NORGE IDAG

Hadde kristenfundamentalistene grepet makten i løpet av natten? Omtrent som i den amerikanske TV-serien The Handmaid’s Tale? Finn Jarle Sæle er jo en lederskikkelse på den kristne høyresiden.

Men også her var brødteksten beroligende. Det dreide seg om en ukeavis ved navn Norge IDAG, som er blitt en familiebedrift etter at sjefredaktør Sæle ansatte både kone og svigerinne som medredaktører.

Sæle påpeker imidlertid at det er Gud som står bak: «Gud er heldigvis så mye bedre enn meg» sier han. Så egentlig er det nok Gud som er sjefredaktør. «Han vet mer enn meg» tilføyer Sæle beskjedent.

Kilde:
Dagen 2. juni 2022

Religion som fristed

«Norges Psykedeliske Tros- og Livssynssamfunn» heter et trossamfunn med førti medlemmer. Menigheten anvender narkotiske stoffer som hellige sakramenter. Sånt som fleinsopp, amfetamin, MDMA og LSD.

Dette ga meg en idé. Ønsker du et fristed for ekstrem atferd, så stift en religion! Hvis du for eksempel ønsker å holde kvinnene på sin plass, så påstå at du har fått åpenbaringer fra Gud, formidlet f.eks. av engelen Gabriel. Sørg for å få åpenbaringene nedtegnet i hellige skrifter, og skaff deg et presteskap som tolker dem etter forgodtbefinnende. Med tiden vil dette kunne føre til at religionen din får makten i et helt land. Der kan presteskapet f.eks. bestemme at kvinner ikke får forlate hjemmet uten å ha følge med en mann, og det ikke uten å dekke alt unntatt øynene, slik at andre menn ikke blir fristet.

Totalitære ideologier skaper problemfrie samfunn

Taliban har oppløst Afghanistans menneskerettighetskommisjon, fordi den «ikke lenger anses å være nødvendig». Dette minner meg om noe jeg leste i et kommunistisk tidsskrift på syttitallet. Der uttalte sekretæren i Bulgarias kommunistparti at når det ikke finnes opposisjon i de sosialistiske landene, er det fordi «det ikke fins objektivt grunnlag for den».

Kilder:
Aftenposten 18. mai 2022
Verden og vi nr. 6, 1975


Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *