Klipp og klapp 56

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Allahu akbar

I Larkollen kirke ville presten nylig avslutte et skriv til menigheten med ordene «Herren gi deg fred». På trykk ble dette til

Herren gi deg fredag

I gamle dager var trykkfeilsdjevelen skribentenes verste fiende. I dag har retteprogrammet overtatt denne rollen. Man kan lure på hvem som står bak. Det er sjelden vi lanserer en konspirasjonsteori, og i dette tilfellet tør vi ikke si rett ut hva vi tror. Vi bare minner om hvem det er som holder fredagen hellig.

Kilde:
Vårt Land 27. august 2022

Jerikos murer – og Hamars

Ifølge Bibelen falt Jerikos murer etter at israelittene hadde gått rundt byen i syv dager. På Hamar har kristne gitt seg ut på en lignende vandring for å stoppe et teaterstykke der Jesus fremstilles som transkvinne. Hamar har riktignok ingen bymurer, men håpet er at stykket skal falle på den syvende dag, som er dagen for premieren.

«Det er Guds ære som står på spill. Gud lar seg ikke spotte!» sier en av dem.

SISTE: Stykket ble oppført 4. september, som planlagt. Gud lot seg altså spotte. Eller kanskje han ikke anser denslags som spott? Herren i det høye er utvilsomt selv i stand til å forsvare sin ære, uten bistand fra bakkemannskapene.

Og det har han kanskje gjort, eller i hvert fall prøvd? Stykket ble oppført i domkirkeruinene på Hamar, og domkirkens murer falt i 1567. Den allvitende kan ha grepet inn allerede dengang, for å forhindre fremtidig gudsbespottelse på stedet.

Kilde:
Dagen 1. september 2022
Bibelen; Josva 6

Ingen forskjell

En undersøkelse har vist at folk er i fattige land er de mest overtroiske. Forskerne ble overrasket, ifølge den kristne avisen Dagen. Men hvorfor det? Tidligere studier har vist at religionen står sterkest i slike land. Var det noen grunn til å tro at religion skulle skille seg fra annen overtro?

Kilde:
Dagen 3. september 2022


Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *